Plecare din:

București

Transport:

cu avionul

Durata sejurului

7 nopți/8 zile

Perioada sejurului

aprilie - iunie 2020

Tarif de la

395 €
persoană/loc în cameră dublă/pachet

Detalii sejur

Nisa – Villefranche sur Mer – Beaulieu sur Mer – Menton- Cannes – Antibes – Monaco – Monte Carlo – Torino– Genova – San Remo

Date de plecare 2020:

 • 16.04**, 19.04**, 23.04, 26.04, 30.04, 03.05*, 07.05*, 10.05*, 14.05*, 17.05*, 21.05*, 24.05*, 28.05*, 31.05*, 04.06*, 07.06.202o*

*Pentru plecările din lunile mai și iunie se va achita un supliment de 30 euro/persoană

**Pentru plecările din 16.04**, 19.04 **Paște se va achita un supliment de 70 euro/persoană (nu include masă festivă)

Important:

Orice persoană poate călători în cadrul programelor Senior Voyage, dar cei care nu au împlinit vârsta de 55 de ani vor trebui să achite un supliment în valoare de 50 euro/persoană. Pentru această categorie de turişti recomandăm achiziţionarea cardului Senior Voyage Club Card contra sumei de 25 euro. Posesorii cardului nu vor trebui să plătească suplimentul de 50 europe care trebuie să-l achite non-seniorii.

Plecări disponibile

Acest pachet nu are date fixe de plecare. Puteți alege perioada în care doriți să călătoriți, în intervalul de valabilitate al ofertei. Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Numele și prenumele (obligatoriu)

Adresă email (obligatoriu)

Număr de telefon (obligatoriu)

Numărul turiștilor

Împărțirea pe camere:

Dacă numărul călătorilor este mai mare de 2 persoane, vă rugăm să indicați împărțirea lor pe camere.

Detalii suplimentare

Vă rugăm să ne indicați orice detalii suplimentare care ne-ar ajuta sa va oferim o cotatie cat mai exacta

Introduceți codul din imagine în câmpul de mai jos (obligatoriu) captcha

Cererea de rezervare va fi validată de un agent Ovi Travel printr-un e-mail de confirmare pe care îl veți primi.

Rezervarea este valabilă doar după ce este confirmată de un agent Ovi Travel și după achitarea de către dvumneavoastră a unui avans sau a întregului tarif, în funcție de condițiile de rezervare ale fiecărui tip de pachet turistic în parte.

Pachetul include

Pachetul nu include

 • Bilet de avion București – Nisa – București
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • 7 nopți de cazare la hotel 4*
 • Mic dejun și cină (2 mese pe zi – conform programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun)
 • ½ zi excursie opțională, tur panoramic Villefranche Sur Mer
 • Asistență turistică pentru întreaga perioadă

Bonus pentru posesorii Senior Voyage Club Card:

 • O excursie opțională  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD  – Beaulieu sur Mer
 • Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționrea a 3 excursii opționale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
 • Reducere 5% la pachetul de excursii opționale la achiziționrea a 3 excursii opționale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
 • Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior!
 • Taxele de aeroport – 95 euro/persoană
 • Asigurare medicală de călătorie și asigurare storno (asigurările nu sunt obligatorii, însă sunt recomandate)
 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel)
 • Mesele de prânz
 • Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale

  Grand Hotel & Des Anglais 4*, Sanremo

  Grand Hotel & Des Anglais este situat central, la doar 250 de metri de cele mai frecventate plaje din San Remo, în apropiere de Cazino și de Teatrul Ariston din San Remo și la doar 45 de minute de aeroportul din Nisa. Hotelul se află într-o clădire foarte veche transformată în hotel, care încă menține stilul și o parte din mobilierul inițial. Hotelul dispune de camere pentru nefumatori, lift, seif, încălzire, aer condiționat recepție deschisă nonstop, cameră de bagaje, room service, săli de conferință și petreceri, spălătorie, curățătorie chimică, fax/copiator, restaurant și bar. Hotelul dispune de 85 de camere single, duble sau triple. Toate camerele sunt dotate cu TV prin satelit, telefon, acces gratuit la internet Wi-Fi, frigider, baie proprie cu duș și uscător de păr.


Plata pachetului

 • Avansul la înscriere  este de 25% /persoană. Diferența de până la 50% din valoarea pachetului va fi achitată cu maxim până la două luni înainte de plecare. Ultima plată trebuie făcută cu maxim o luna înainte de data plecării.

Excursii optionale si transfer

Excursii gratuite: 

 • Villefranche sur Mer

Rada portului este celebra prin frumusetea sa: lungimea de 2 km si latimea de 1 km, poate adaposti o escadrila intreaga. A fost portul de razboi al regilor din Sardinia. Vechiul oras, construit in amfiteatru, a pastrat intact caracterul sau vechi: se poate vedea o strada asezata curios, numita Strada Obscura. Pitorescul si incantatorul mic port de pescari a conservat prin inscriptii amintirea lui Charles-Quint si al Papei Paul III in 1538. Trebuie remarcata Citadela, construita in secolul XVI de catre Emanuel – Philibert de Savoie, denumita Capelle de St. Pierre, decorata de frescele lui Jean Cocteau.

 • Beaulieu sur Mer

Unul din punctele de interes ale acestei agreabile statiuni este Vila Kerylos, situata in Portul Fourmis –  arheologul Theodore Reinach l-a determinat pe arhitectul Emmanuel Pontremoli sa o construiasca, reprezentand copia fidela a unei vile grecesti antice. Toate elementele au fost realizate dupa piesele vechi autentice si au fost folosite cele mai bune materiale: marmura de Carrara, de Sienna, de Seravezza pentru baile exotice, mobila etc. Multe din obiectele de arta autentica sunt in egala masura conservate. – Acestă excursie este BONUS pentru posesorii de  SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

Excursii opționale:

 • Menton și Nisa

Pe drumul ce urmează linia de coastă între Menton și Nisa, admirăm peisajul fermecător cu tufe de lavandă și dealurile ce găzduiesc sătucuri pitorești. Oprim mai întâi în Menton,  cunoscut pentru grădinile sale subtropicale. Aici vizităm Muzeul Jean-Cocteau, Cazinoul, Palatul Europa și Primăria. Mergem apoi la Nisa, un oraș cu străzi înguste și clădiri colorate ce ne dau de înțeles că ne apropiem de granița cu Italia. Vizităm aici Piața Massena, Primăria, Prefectura și Catedrala Sf. Nicolas.

 • Antibes și Cannes

Plecăm dis de dimineață spre Antibes, un oraș străvechi, situat în apropiere de de Nisa, peste Baie des Anges. Coasta este flancată de plaje stâncoase și au un farmec natural. Vizităm Promenad Amiral Grasse, Portul Vauban și Muzeul Picasso, găzduit la Castelul Grimaldi. Continuăm excursia spre Cannes, cu ale sale plaje, hoteluri, restaurante elegante și magazine. Vizităm aici Palatul Festivalurilor și al Congreselor și Bulevardul La Croisette.

 • Monaco și Monte Carlo

Principatul Monaco este a doua cea mai mică țară din lume, fiind considerat epicentrul luxului. Vom vizita promontoriul franjurat al Rocher-ului cu Palais du Prince, reședința familiei Grimaldi sau Muzeul Oceanografic situat pe faleză, dedicat științelor marine, ce a fost inaugurat în anul 1980 de către prințul Albert I. Monte Carlo este o subdiviziune a orașului-stat Monaco, având o populație de 3000 de locuitori și fiind renumit pentru cazinourile sale și pentru personalitățile ce locuiesc aici. Vizităm faimosul Cazinou Monte Carlo, un complex dedicat atânt jocurilor de noroc, cât și spectacolelor, acesta cuprinzând, pe lângă cazinou, și Marele Teatru din Monte Carlo și sediul Baletului din Monte Carlo.

 • Torino

Vizităm Torino, un oraș elegant, cu parcuri minunate si grădini în stil baroc. Facem un tur al orașului în care vom vizita cele mai atractive obiective turistice: Duomo di San Giovanni, a fost conceput de arhitecții toscani (Giulgiul din Torino păstrat în Catedrală este una dintre cele mai importante relicve sfinte creștine), Piazza Castello cu cele două palate Madama și Reale, Palatul Regal, Mole Antonelliana și Basilica Superga. Torino este cunoscut ca loc de naștere al mai multor companii italiene importante, precum Lavazza, Cirio, SAI, Teale Mutua Assicurazioni, Lancia și Martini.

 • Genova și San Remo

Genova este un oraș-port și cmună din Italia de Nord, capitală a Liguriei și principal port de deservire al insulelor Corsica și Sardinia. Începem vizita la Genova cu un tur de oraș. Vizităm casa lui  Christopher Columb, Palatul Dogilor, Catedrala San Lorenzo-catedrala Genovei, Piazza San Matteo, Palazzo Bianco și  Farul Vechi, simbol al orașului, cu o înălțime de 117 m (cu fundația), numit și La Lanterna. Farul, așezat pe un deal din apropiere de Cartierul Sampierdarena, a fost ridicat în anul 1128, apoi grav deteriorat în 1514 în timpul asediului francez și reconstruit abia în 1543. Vom admira din vârful turnului panorama asupra orașului, apoi continuăm călătoria în San Remo, oraș și comună a coastei Mediteraneene a Liguriei, unde vizităm Vila Nobel, Catedrala San Siro, Parcul și Vila Ormond, Piazza dei Dolori, Piazza Cassini, Chiesa di Santo Stefano, Cazinoul și La Pigna.

Suplimente

 • Supliment cameră single – 190 euro
 • Nu se acceptă partaj
 • Copil 0-1.99 ani plătește taxele de aeroport – 95 euro
 • Copil 2-11.99 ani cazat în cameră cu doi adulți beneficiază de reducere 100 euro
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au insotitor peste 55 ani: platest supliment 50 euro

 

Observații:

 • Persoanele care nu au însoțitor cu vârsta peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur
 • BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment
 • Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 70 euro/persoană
 • Excursiile optionale pot suferi modificari, iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.
 • Excursiile opționale gratuite se organizează, în general, în prima sau în ultima zi, după preluarea de la aeroport sau de la hotel, dacă orarul de zbor nu permite, într-o altă zi din sejur.
 • Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.
 • Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.
 • Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.
 • Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras/statiune.
 • Asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfășurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii în deplasarea către obiectivele turistice.
 • Grupul minim pentru a se organiza excursiile opționale este de 20 persoane.

Util și practic:

 • Limba franceza este limba oficiala pe intreg teritoriul Coastei de Azur
 • Moneda nationala este euro
 • Ora locala: GMT+ 1 (GMT+ 2 intre lunile martie si octombrie).
 • Clima este evident influentata de Marea Mediterana si, drept urmare, este foarte blanda si placuta.

Temperaturi medii Coasta de Azur

Octombrie

Noiembrie

Decembrie

Ianuarie

Februarie

Martie

Aprilie

Mai

17°C

13°C

9°C

9°C

6°C

12°C

14°C

16°C

 • Bucatarie nationala: ca toate regiunile de langa Marea Mediterana, Coasta de Azur ofera calatorilor delicii culinare bogate in fructe de mare, ulei de masline si legume proaspete. Pe langa prospetimea ingredientelor, felurile de mancare din Nisa, Cannes, Antibes si alte locuri minunate de pe coasta, chiar si Monaco, au si rafinamentul bucatariei frantuzesti si savoarea celei italienesti.
 • Etichete si obiceiuri locale:  In Italia, cand va intalniti cu cineva, oriunde ati fi, adresati un simplu buon giorno (buna ziua) sau buona sera (buna seara). Nu folositi familiarul ciao (buna sau la revedere) cu necunoscuti. „Te rog” se spune per favore , „multumesc”- grazie si „cu placere” – prego. Sarutul pe ambii obraji este o forma de salut extrem de des folosita intre cunoscuti, atat femei cat si barbati. Italienii se imbraca conservator in majoritatea ocaziilor, asa ca orice abatere de la acest stil va sari imediat in ochii tuturor. In Franta, eticheta este foarte importanta. Fiti intotdeauna pregatiti sa dati mana daca sunteti prezentati. Cand intrati undeva este politicos sa salutati cu „Bonjur messieurs/dames”. Nu uitati sa folositi titlurile de „Monsieur” si „Madame”, iar pentru domnisoare „Mademoiselle”. Adresati-va chelnerilor doar cu aceste apelative nu cu „garçon”.
 • Bacsisul: In Franta, in cele mai multe restaurante, nota include si bacsisul, indicat la finalul meniului. Cuvintele service compris inseamna ca bacsisul nu este permis. Poti lasa un bacsis de 10% pentru taximetristi, desi nu este obligatoriu. Le poti oferi hamalilor, portarilor si coafezelor un bacsis de 1-2 euro, si pentru cameriste, dar doar daca ai cerut un serviciu iesit din comun. In Italia, in restaurantele unde serviciile nu sunt incluse in nota de plata (servizio), bacsisul este 10-15% din pretul consumatiei. La hoteluri, puteti lasa pentru cameriste si portari aproximativ 50 eurocenti (1 euro daca va cheama taxiul).  In hotelurile de lux, pretul se dubleaza. Taximetristii se asteapta sa primeasca 10% din costul calatoriei.
 • Shopping: In Franta magazinele alimentare, in special brutariile (boulangeries) deschid devreme, in jur de 7 dimineata. Magazinele mai mici si mallurile (grand magasins) deschid de obicei la 9 dimineata. Majoritatea magazinelor se inchid la pranz, intre 12 si 14 sau 15, ramanand apoi deschise pana seara la 19 sau 19:30. De obicei hipermarketurile sunt deschise toata ziua pana destul de tarziu. Multe magazine sunt inchise lunea; magazinele alimentare si in special brutariile deschid duminica dimineata si este amuzant sa-i vezi pe toti cum isi cumpara tartele si prajiturile la pranz. Francezii sunt buni la mici produse de lux, precum lenjeriile, sapunurile, cosmeticele, parfumurile, ciocolata si deliciosul gem. Fiecare regiune din Franta are produsele sale speciale ce devin apoi suveniruri irezistibile. Adesea, acestea tin de placerile gastronomice – miere, mirodenii, prajituri sau foie gras, vin coniac sau lichioruri locale. Cauta vase de ceramica, cosuri si tesaturi locale.  Italia este paradisul cadourilor si al bunatatilor rare. Delicatesele culinare sunt preferatele turistilor. Lenjeriile, matasurile, dantelele, panzeturile, marmorajele si bijuteriile sunt usor de tansportat. Mai lasa-ti loc in bagaje si pentru vinuri, haine si obiecte de lux, in special ustensile de bucatarie, stiut fiind faptul ca designerii italieni exceleaza in acest domeniu. In general, magazinele mici sunt deschise de martea pana sambata, intre 08:00 si 13:00 si 15:30 si 20:00. Majoritatea sunt inchise lunea sau o jumatate de zi in orice alta zi a samptamanii.
 • Telefoane de urgenta: Franta–  15- SAMU (Service d’Aide Medicale d’Urgence) ambulanta, 17- Police Secours (Politia), 18- Pompiers (pompieri); Italia  Politia- 112, Urgente- 113, Pompieri- 115, Salvare- 118.
 • Ambasada Romaniei: Franta- 5, Rue de l’Exposition 75007, Paris CEDEX 07. Telefon: 0033-1-47.05.10.46. Sectia consulara: 0033-1-47.05.27.55. Italia- Via Nicolo Tartaglia, 36, 00197 Roma. Tel: (0039) 06.808.45.29. E-mail: amdiroma@roembit.org