





Detalii sejur
Moscheea Albastră – Sfânta Sofia – Palatul Topkapi – Marea Marmara – Insula Prinţului – Strâmtoarea Bosfor – Palatul Dolmabahce
Date de plecare:
-
26.02; 04.03*; 11.03*; 18.03*; 25.03*; 01.04*; 08.04*; 16.04*(Paște); 22.04*; 29.04*; 06.05*; 13.05*; 20.05*; 27.05*; 03.06*; 10.06*; 17.06*; 24.06*; 01.07*; 08.07*; 15.07*; 22.07*; 29.07*; 05.08*; 12.08*; 19.08*; 26.08*; 02.09*; 09.09*; 16.09*; 23.09*; 30.09*; 07.10*; 14.10*; 21.10*; 28.10*; 04.11; 11.11; 18.11; 25.11; 02.12; 09.12; 16.12; 30.12**
* Pentru plecările din 04.03-28.10 din se achita un supliment de 20 euro/pers
**Pentru plecarea din 30,12 se achita un supliment de 45 euro/pers.
- Pentru plecarea din 16.04 avem participare la slujba de Înviere la Biserica Românească
- Pentru plecarea din 30.12 masa festivă de Revelion este opțională (70 euro/persoană)
Important:
Orice persoană poate călători în cadrul programelor Senior Voyage, dar cei care nu au împlinit vârsta de 55 de ani vor trebui să achite un supliment în valoare de 25 euro/ persoană. Pentru această categorie de turişti recomandăm achiziţionarea cardului Senior Voyage Club Card contra sumei de 25 euro. Posesorii cardului nu vor trebui să plătească suplimentul de 25 euro pe care trebuie să-l achite non-seniorii.
Plecări disponibile
Cererea de rezervare va fi validată de un agent Ovi Travel printr-un e-mail de confirmare pe care îl veți primi.
Rezervarea este valabilă doar după ce este confirmată de un agent Ovi Travel și după achitarea de către dvumneavoastră a unui avans sau a întregului tarif, în funcție de condițiile de rezervare ale fiecărui tip de pachet turistic în parte.
Pachetul include
Pachetul nu include
- bilet de avion București – Istanbul – București
- transfer aeroport – hotel – aeroport
- 4 nopți de cazare la hotel 4*
- mic dejun
- ghid local în ziua 2
- croazieră pe Bosfor;
- gustare tradițională (kebab, ayran și baclavale) în ziua 2
- gustare tradițională (covrig cu susan, ceai sau cafea) în ziua 4
- înghețată turcească (dondurma)
- asistență turistică pentru întreaga perioadă
Bonus pentru posesorii Senior Voyage Club Card:
- reducere 10% la 2 excursii opționale achitate pentru posesorii de card SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
- taxele de aeroport , transfer aeroport – hotel – aeroport, ghid local (199 euro)
- intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali
- excursiile opționale
- transportul în Istanbul și la obiectivele turistice
- asigurare medicală de călătorie și asigurare storno
- tarifele pentru transferurile din tara
- alte taxe și cheltuieli personale
Hotel Grand S 4*, Istanbul


Hotel Grand S se află la 7 km de aeroportul Ataturk, la 5 km de zona Sultanahmet și la 200 de metri de stația de metrou și stația de autobuz, iar World Trade Center, CNR Expo și Centrul Comercial Forum (Forum Istanbul, Marmara Forum, Historia AVM) pot fi ușor accesibile cu metroul. Hotelul dispune de un restaurant ce oferă o selecție de preparate din bucătăria internațională și de un centru Spa&Fitness cu piscină interioară, fitness, baie turcească, masaj și bar cu vitamine. Hotelul dispune de 105 camere standard dotate cu acces la internet wireless, telefon, TV cu circuit închis, aer condiționat și mini bar.
Excursii optionale si transfer
- Insula Prințului – 40 euro/persoană
- Seara turcească – 40 euro/persoană, masa de seară inclusă
- Bosfor by night – 50 euro/persoană
- Acvariu – 40 euro/persoană
- Insula Buyukada – 35 euro, masa de prânz inclusă
Suplimente
- Supliment cameră single – 95 euro
- Reducere a 3-a persoană în triplă – 20 euro
- Copil 0-1.99 ani cazat în cameră dublă cu doi adulți – 20 euro
- Copil 2-11.99 ani cazat în cameră dublă cu doi adulți – plătește 135 euro
Program:
- Ziua 1. București – Istanbul
Prezentare in Aeroportul Bucuresti Otopeni se face in functie de orarul de zbor. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer pentru deplasare la hotel. Cazare la hotel de 4*. Program liber la dispozitia turistilor. Seara intalnire cu grupul sosit cu autocarul din Romania.
- Ziua 2. Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră
Günaydın! (Bună dimineața!) Mic dejun. Chemarea muezinului trezește orașul, până și cel mai obosit călător uită de confortul cald și pufos al așternutului și începe să-și împartă în gând orele pe obiective, muzee și bazaruri de vizitat. După micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole, explorând străzile înguste cu ale lor case îmbrăcate în lemn de stejar, pe acoperișurile cărora zărim din când în când siluetele zvelte ale pisicilor ciacâre. Priveliștea te fură oriunde te-ai întoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif. La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an. În complexul muzeal se află și mormintele sultanilor Mehmet III, Selim II, Murat III, Ibrahim I și Mustafa I.
Istanbul este, pe de o parte, orașul clădirilor monumentale cu toată încărcătura istorică, iar pe de alta capitala savorilor, gusturilor și deliciilor ce-ți lasă gura apă. Și ca să fie caruselul senzațiilor complet, ambientul sonor este ca un cadou neașteptat. Chemarea melodioasă la rugăciune a muezinilor oprește timpul în loc. După câteva minute, muzica vioaie a duduk-ului, a kamanchei și a blul-ui cu ale lor inflexiuni catifelat-orientale ne însoțesc în drumul nostru spre un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele.
Nu poți spune că ai fost în Istanbul dacă nu ai vizitat Moscheea Albastră, probabil și cel mai fotogenic edificiu din Turcia. Respectând obiceiul local, ne descălțăm și ne luam pantofii cu noi în plasele special puse la dispoziția vizitatorilor. Monument și loc de rugăciune deopotrivă, Moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică. La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Seara ne prinde pe mare, în Strâmtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croazieră. Ai ocazia să admiri impunătoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele clădiri de pe cele două maluri și raidul de bărci de pescari care ies în larg spre Marea Marmara pentru alte capturi îmbelșugate. Ne întoarcem la hotel. (Cazare în Istanbul). İyi geceler! (Noapte bună!)
- Ziua 3. ISTANBUL – Insula Buyukada (Insula Prințului)
Turul insulei începe după micul dejun. Faceți o croazieră pe Marea Marmara până la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Faceți un tur de relaxare pe străzile liniștite, înguste ale insulei, cu trăsuri trase de cai. Veți avea timp să vă relaxați sau să explorați în timpul liber. Prânzul este, de asemenea, inclus la un restaurant local.
- Ziua 4. ISTANBUL – Palatul Dolmabahce – Marele Bazar
Mic dejun. De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupă cu aroganță câte o palmă de pământ pe două continente – Europa și Asia. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se află Palatul Dolmabahce. Simbol al autorității și grandorii imperiului otoman timp de secole, palatul este astăzi un obiectiv pe care nu îl ratează niciun vizitator, în drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste. După vizita la Dolmabahce ne îndreptăm spre Marele Bazar. Savurează o înghețată turcească veritabilă, pe care o poți lua din mai multe tentative de la vânzătorul ambulant, pus pe șotii, jonglând cu cornetul plin de delicioasa cremă ca un adevărat prestidigitator. Înghețata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala data de salep, un ingredient pudra obtinut din bulbii unui anumit soi de orhidee, dar și de mastic, o rășina obținută din arborele de mastic. Este atât de densă și de lipicioasă, încat uneori se consumă cu furculița și cuțitul. Înghețata turcească se topește mult mai greu decăt cea obișnuită, iar adevărații iubitori de înghețată spun că trebuie să mănânci dondurma cel puțin o dată în viață. Prânzul după înghețată va fi doar o introducere sumară a celui mai important obiectiv din această zi, Marele Bazar. Practic, acesta reprezintă inima orașului, și indiferent cât de pregătit ai fi, vei simți instant cum pulsul tău accelerează. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase, la cele mai luxuriante obiecte de podoabă și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.
Mai bine de cinci secole, în acest oraș, în special seara, se dansează și se trage din narghilea. Aceasta e surpriza zilei – o seară tradițională turcească unde vom urmări spectaculosul dans al dervisilor rotitori, la un restaurant cu bucate tradiționale turcești și inevitabilul ceai aromat. (opțional 40 euro/persoană).
- Ziua 5. Istanbul – București
Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz…! (La revedere, pe curând…!) Lasăm în urmă orașul care se întinde pe 2 continente și ne îndreptăm spre casă. La ora 12:00 avem transfer de la hotel spre aeroport pentru zbor la Bucuresti. Sosire in Bucuresti in jurul orelor 18:10.
Important:
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pt. Turcia.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Hotelurile mentionate în acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.
- Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.